100 % Arabica je 100 % Arabica, zrnková jednodruhová výběrová káva vysoké kvality.
Perlová kávová zrna pro Mandheling PEABERRY jsou získávána přímo z ostrova Sumatra a pevně věříme, že je shledáte opravdu vzácnými a lahodnými. Víte, co vlastně znamená PEABERRY? Jedna kávová třešeň obvykle obsahuje dvě kávová zrna, ale pouze ve 2 až 3 % úrody se místo dvou vyvine pouze jedno silnější zrno. Toto zrno je sice menší, mnohem kulatější a hutnější než normální zrna, a snad od nepaměti se nazývá perlové zrno.
Pro Mandheling PEABERRY jsou dovážena pouze tato jedinečná perlová zrna přímo z ostrova Sumatra. Na aroma, vůni i chuť kávy to má velký vliv a její aroma je vysoce specifické. U této speciální kávy očekávejte jedinečnou chuť, nízkou aciditu a zemité tóny se silným tělem, chutí a sladkostí.
Pokud patříte mezi opravdové gurmány nebo moc rádi zkoušíte nové a opravdu dobré věci, dopřejte si vysoce kvalitní kávu, kterou si vychutnáte zejména pro její chuťové nuance a výraznou jemnost. Pochopíte, že to prostě nelze jinak, a tuhle kávu musíte pít. S naší čerstvě praženou kávou prožijete spoustu příjemných chvil a vychutnáte si každý její doušek.
Černá voňavá i lahodně hořká, taková je káva. Dříve to byl rituální nápoj, dnes je neodmyslitelnou součástí našich každodenních životů. Africké kmeny znaly kouzlo kávy odpradávna. Z čerstvě rozemletých zrn vyráběly kaši, kterou například dávaly jako krmení zvířatům. Káva byla hojně užívána válečníky před bojem pro zvýšení jejich bojovné udatnosti. Od 13. století se již káva jako nápoj běžně pila. V 15. století bylo pěstování kávy plně rozvinuté a pronikala do celého světa. Popularita kávy vzrostla a první kavárna byla otevřena v Mekce v 15. století. Do tehdejšího Starého Světa, nynější Evropy dorazil její věhlas díky benátským kupcům v 17. století.