Obsah textu
Skladování kvasu může být někdy velký problém. Ten samozřejmě nastává i v případě, že se ho rozhodnete převážet z jednoho bodu do druhého. Málokdo si může dovolit, aby se mu již nakvašený kvas začal kazit. Existují však způsoby, jak tomu zabránit.
Důležitá je samotná příprava
Na pořádný problém si můžete zadělat už při přípravě ovoce, které chcete dát kvasit. To totiž není možné ukládat bez toho, aniž byste ho nejprve zkontrolovali. K uložení by mělo putovat pouze ovoce, které je sice přezrálé, ale v žádném případě nesmí být zkažené nebo napadené jakýmikoli parazity.
Myslete na to, v čem kvas skladujete
Skladování kvasu není žádná věda, ale i přesto vyžaduje zodpovědnost. Na úplném začátku byste si měli rozmyslet, do jakých nádob budete ovoce ukládat. Zásadně by se mělo jednat o nádoby, které jsou dokonale čisté a nezávadné z hlediska potravinářství.
Ideální volbou je sud plastový na kvas, který je k tomu to účelu přímo určený. Ten disponuje dostatečně širokým otvorem proto, abyste do něj mohli ovoce v klidu uložit. Takovéto sudy většinou disponují obsahem okolo 50 litrů. Následně je nutné kvas udržovat v místnosti s teplotami okolo 15 °C, přičemž v žádném případě se nesmí dostat do styku s mrazem.
Delší skladování? Žádný problém
V některých případech se stává, že již nakvašený kvas musí zůstat uložený mnohem déle, než bylo plánováno. Právě na to je potřeba myslet dopředu, a to ještě předtím, než ho uložíte do nádoby. Za tímto účelem můžete využít plastový sud s víkem, díky kterému bude skladování mnohem jednoduší.
Pokud si nevíte rady, kde sehnat kvalitní plastové sudy, máme pro vás tip. Tím je společnost PK Group, která nabízí širokou nabídku sudů za rozumnou cenu. Můžete si tu tak vybrat vše, co potřebujete ke skladování či převážení nejen kvasu.