Každý z nás má po ránu nějaký rituál, bez kterého zkrátka neumí žít. Někteří lidé po ránu cvičí jógu, jiní si vaří skvělé snídani, někdo surfuje na internetu, jiní pijí kávu. Nejčastěji se však setkáme s tím, že pijeme kofeinovou kávu, která nás nabudí, i když jen na chvíli. Nejedná se však o zrovna nejzdravější start dne. Málokdo se však kávy chce po ránu vzdát – to raději bude dál ničit svoje tělo. Káva je totiž tak dobrá! Hlavně když ji pijete kvalitní.
Kvalitní zrnkovou kávu (či kvalitní kávu obecně) dneska koupíte jen na málo místech. Většinou lidé sahají po těch ne zrovna dobrých instantních kávách, které zalijí jen horkou vodou. Nechce se jim totiž za výběrovou kávu utrácet. Pokud si však jednou jenom přičichnete ke kávě, která je stoprocentně kvalitní, už nikdy nesejdete opět k té instantní.
Jaká káva je nejlepší?
Nejlepší káva, jakou si můžete kopit, je samozřejmě zrnková káva 100% arabica. Tu většinou reklamují i v televizi a není se čemu divit – je vážně lahodná. Svou kávu si však vybírejte dle vašeho gusta. Kávy se vybírají podle jejich chutí – někdo má rád kyselejší kávu, někdo hořkou, někdo miluje sladkou kávu jako lízátko.
Ať už ale milujete kávu jakoukoliv, možná by vás zajímalo, odkud taková zrnková káva vlastně pochází.
Odkud pochází kvalitní káva?
Důvěřujte farmářům – tedy konkrétnímu původu dovozy kávy. Ukážeme si to na příkladu Indonésie. I zde se praží nejkvalitnější kávová zrna, která se dodávají vždy čerstvá od tamních farmářů. Nejedná se však o farmáře z jedné části Indonésie – svá zrna dodávají farmáři z různých koutů této krásné, kávové země.
Indonéské souostroví je dlouhé zhruba pět tisíc kilometrů, což slibuje rozmanitost lahodného nápoje, kterého nejčastěji pijeme v dopoledních hodinách.